Svíčková od mamky PDF Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Kuchtík Jan   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:21

Suroviny

60 - 70 dkg masa ze svíčkové, falešné svíčkové (případně špalíček zadního hovězího)
20 dkg kořenové zeleniny (více mrkve, méně celeru)
1 cibule
1/4 l smetany
5 dkg slaniny
5-8 dkg tuku
5 pepřů
2 nová koření
bobkový list
tymián
sůl
lžička hl. mouky

Postup

Na oleji osmahneme cibuli, na tenko nakrájený špek, nové koření, celý pepř a bobkový list, osmahneme posolené maso po všech stranách, přidáme nastrouhanou petržel, mrkev, celer, podlijeme a pečeme do změknutí. Během pečení maso poléváme šťávou, stíráme napečený tuk ze stěn pekáče, v případě potřeby podlijeme.

Upečené maso vyndáme, nakrájíme na tenké plátky a uložíme do tepla. Z Omáčky vyndáme koření, bobkový list (slaninu) a zbytek rozmixujeme. Přilijeme šlehačku a dáme prohřát.

Na talíři plátky masa ozdobíme brusinkami a kopečkem ušlehané šlehačky. Podáváme s hosukovým knedlíkem.

Poznámka: slaninou je možné maso prošpikovat