Svíčková od mamky |
Napsal uživatel Kuchtík Jan |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:21 |
Suroviny60 - 70 dkg masa ze svíčkové, falešné svíčkové (případně špalíček zadního hovězího)20 dkg kořenové zeleniny (více mrkve, méně celeru) 1 cibule 1/4 l smetany 5 dkg slaniny 5-8 dkg tuku 5 pepřů 2 nová koření bobkový list tymián sůl lžička hl. mouky PostupNa oleji osmahneme cibuli, na tenko nakrájený špek, nové koření, celý pepř a bobkový list, osmahneme posolené maso po všech stranách, přidáme nastrouhanou petržel, mrkev, celer, podlijeme a pečeme do změknutí. Během pečení maso poléváme šťávou, stíráme napečený tuk ze stěn pekáče, v případě potřeby podlijeme.Upečené maso vyndáme, nakrájíme na tenké plátky a uložíme do tepla. Z Omáčky vyndáme koření, bobkový list (slaninu) a zbytek rozmixujeme. Přilijeme šlehačku a dáme prohřát. Na talíři plátky masa ozdobíme brusinkami a kopečkem ušlehané šlehačky. Podáváme s hosukovým knedlíkem. Poznámka: slaninou je možné maso prošpikovat |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |