Řízky naruby |
Napsal uživatel Zuzka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:30 |
Suroviny4 hovězí plátky6 plátků anglické slaniny 3 vejce 3 drcené stroužky česneku sůl pepř velká cibule nakrájená na půlkolečka olej dle potřeby strouhanka voda PostupMaso naklepeme, potřeme česnekem,osolíme, opepříme, obalíme ve strouhance, namočíme v rozšlehaných vejcích a do zlatova osmažíme na oleji z obou stran. Přendáme na talíř. Vezmeme malý pekáček nebo kastrůlek /aby se vešly vedle sebe 2 opečené řízky/, na dno dáme 2 velké, ale ne silné plátky slaniny, třetinu nakrájené cibule, 2 opečené řízky, na ně opět po plátku slaniny, druhou třetinu cibule, opět poslední dva řízky, zbylou slaninu a cibuli. Podlijeme čerstvým olejem /asi 3 lžíce a cca tolik vody/, pečeme v troubě pod pokličkou cca 1,5-2 hod. Masíčko musí být měkoučké. /Pozor-řízky musí být skutečně do pekáčku alespoň ve dvou vrstvách, aby se maso, slanina a cibule náležitě do sebe prosákly./ |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |