Pikantní rychloguláš v papiňáku |
Napsal uživatel Veronika |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29 |
Suroviny600 g zadního hovězího600 g cibule 1 sklenice Ajvar ostrý 5 stroužků česneku 2 lžíce oleje 1 kostka masoxu 3 lžíce sladké mleté papriky sůl voda hladká mouka na zahuštění PostupMaso nakrájíme na kostky, cibuli na kostičky. V papiňáku na oleji osmažíme cibuli dorůžova, přidáme maso a za občasného míchání necháme odpařit šťávu.Zasypeme paprikou, přidáme masox, prolisovaný česnek, Ajvar, osolíme a zalijeme vodou. Papiňák uzavřeme a od doby varu vaříme 40 minut. Poté otevřeme, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě, ev. dosolíme a ještě 10 minut povaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem, rýží či chlebem |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |