Špenátová buchta |
Napsal uživatel Veronika |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28 |
Surovinymražený či čerstvý špenátlistové těsto 1 cibule 5 stroužků česneku pepř, sůl, muškátový oříšek trocha mléka 2 lžíce oleje 2 vejce strouhanka olej na vymazání pekáče sezamové semínko či kmín PostupNa oleji zpěníme cibuli, přidáme špenát, trochu mléka, sůl, pepř a trochu strouhaného muškátového oříšku. Podusíme, přidáme česnek,vejce a podle potřeby zahustíme strouhankou. Vymažeme olejem větší pekáč. Z listového těsta vyválíme dle rozměrů pekáče dvě placky, dolní placku uděláme větší a v pekáči zvedneme okraje. Na placku rozprostřeme špenát. Labužníci mohou přidat na špenát libovou anglickou slaninu a strouhaný sýr. Zakryjeme druhou plackou, potřeme vejcem, trochu posolíme a dle chuti posypeme kmínem nebo sezamem a dáme do zezlátnutí péct do trouby. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |