Kapustové závitky |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Katka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28 |
Suroviny1 větší kapusta50 g slaniny 100 g měkkého salámu 1 cibule 2 stroužky česneku 1 vejce 250 g uvařené rýže sůl, pepř sádlo tatarská omáčka nebo zakysaná smetana trocha kečupu nebo mleté papriky PostupKapustu vložíme do vařící osolené vody a vaříme 15 minut. Pak ji vyjmeme, necháme okapat a rozebereme na listy. Silná žebra listů rozklepeme paličkou, případně skrojíme. Cibuli oloupeme na nakrájíme nadrobno, slaninu a salám nakrájíme na malé kousky a osmahneme na sádle, vmícháme rýži, oloupaný prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, přidáme vejce a vše důkladně promícháme. Směs rozdělíme na lednotlivé kapustové listy, opatrně je svineme do závitků a převážeme nití. V pekáčku rozehřejem trochu sádla, vložíme na něj závitky a asi hodinu je pečeme za občasného podlévání.Podáváme přelité tatarskou omáčkou nebo ochucenou zakysanou smetanou. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |