Zeleninový závin |
Napsal uživatel Radka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:27 |
Suroviny250 g listového těsta500 g mražené míchané zeleniny 2 malé brambory 2 lžíce zakysané smetany 1 stroužek česneku 50 g strouhaného sýra petrželová nať muškátový oříšek sůl, pepř mléko na potření papír na pečení PostupListové těsto rozválíme na obdélník o tloušťce asi 3 mm (můžeme koupit přímo rozválený plát). Zeleninu necháme lehce rozmrazit. Brambory uvaříme, propasírujeme a smícháme se smetanou. Osolíme a opepříme. Přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, zeleninu, nasekanou petrželku a ochutíme muškátovým oříškem. Směs naneseme do středu těsta po délce, necháme asi 3 cm volné konce. Jeden dlouhý okraj a oba krátké potřeme mlékem. Dlouhou nepotřenou stranu plátu přeložíme přes zeleninovou směs a druhou stranu přeložíme přes něj tak, aby přesah těsta byl asi 2 cm a lehce přimáčkneme, aby se těsto přilepilo. Oba konce závinu přimáčkneme, potřeme mlékem, přehneme přes sebe asi 2 cm a opět přimáčkneme. Závin potřeme mlékem a posypeme strouhaným sýrem. Na několika místech propíchneme vidličkou. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v předehřáté troubě při 200.C asi 30 minut. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |