Cuketové bramboráčky |
Napsal uživatel Kuchtík Jan |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26 |
Suroviny500 g cukety2 větší karotky 2 vejce 1 lžíce vegety špetka mletého pepře 100 ml mléka 250 g hladké mouky 1 hlávkový salát 100 g cherry rajčat olej na smažení špetka muškátového květu 1 menší cibule 2 stroužky česneku sůl majoránka strouhanka PostupCuketu omyjeme a okrájíme (mladé plody můžeme použít i se slupkou). Pak ji nastrouháme na hrubém struhadle do větší mísy a necháme chvíli odstát, dokud nepustí vodu a tu slijeme. Karotky očistíme, omyjeme a nastrouháme najemno. Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme. Oloupaný česnek utřeme nebo prolisujeme. Karotku, cibuli a česnek přidáme k cuketě společně s vejci, mlékem a hladkou moukou. Směs ochutíme vegetou, solí, muškátovým květem a špetkou pepře. Vše dobře promícháme. Z hustého cuketového těsta tvoříme bramboráčky. Smažíme je na pánvi na rozpáleném oleji, z každé strany asi 5 minut. Hotové placičky rozložíme na papírový ubrousek, abychom je zbavili přebytečného tuku. Cuketové bramboráčky podáváme teplé a zdobíme rajčátky a salátem. Můžeme je servírovat i jako přílohu k masu. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |