Nákyp se zeleninou |
Napsal uživatel Jupík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20 |
Suroviny(pro 4 osoby)400 g brambor 400 g hrubé mouky 3 vejce 250 g růžičkové kapusty 250 g mrkve 200 ml zeleninového vývaru 100 g anglické slaniny 20 g droždí sůl, pepř strouhanka a tuk do formy čerstvé bylinky PostupBrambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Vychladlé je prolisujeme do mísy. Ve vlažném vývaru necháme vzejít droždí. Do mísy k bramborům přidáme mouku, sůl, pepř, bylinky a vejce. Zalijeme kváskem a vypracujeme vláčné těsto, které necháme kynout asi půl hodiny. Omytou mrkev nakrájíme na kostičky, omyté kapustičky rozpůlíme a společně povaříme asi 5 minut ve slané vodě. Anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a scezenou zeleninu zapracujeme do těsta. Formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Naplníme ji těstem, které necháme znovu vykynout.Pečeme asi 50 minut při 180.C. Porce posypeme čerstvými bylinkami. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |