Dušená mrkev |
Napsal uživatel Zuzka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny500 g mrkve60 g másla ½ citrónu 1-2 lžičky cukru 20 g hladké mouky sůl případně 2 lžíce nasekané petrželky 1 lžíce smetany PostupMrkev očistíme a nakrájíme na tenčí kolečka nebo na silnější nudle. V kastrolu rozpustíme máslo a nasypeme na něj mrkev. Posolíme, přidáme cukr, podlijeme horkou vodou a dusíme skoro doměkka. Zaprášíme moukou, osmahneme, ještě trochu podlijeme a podusíme. Z citrónu jemně ostrouháme trošku citrónové kůry, přidáme ji k mrkvi a zakapeme citrónovou šťávou. Nakonec mrkev můžeme zjemnit smetanou.Podáváme s vařenými bramborami a porce mrkve můžeme hustě posypat petrželkou. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |