Květák s vejci (nepravý mozeček) |
Napsal uživatel Radka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny500 g květáku3-4 vejce 50 g cibule 50 g másla kmín (může být drcený) sůl případně pažitka PostupKvěták zbavíme listů, očistíme, omyjeme, rozebereme na růžičky a dáme vařit do osolené vody. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme zpěnit na máslo. Přidáme květák nakrájený na kousky, okmínujeme a necháme prohřát. Pak do pokrmu rozklepneme vejce a mícháme do zhoustnutí. Porce květáku můžeme posypat nasekanou pažitkou.Podáváme s vařenými bramborami nebo chlebem. Ukazka |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |