Smažený obalovaný květák |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny1 květákhladká mouka vejce podle potřeby strouhanka sůl olej na smažení PostupKvěták zbavíme listů, rozebereme na růžičky, omyjeme a dáme předvařit do osolené vody. Nevaříme úplně doměkka, při obalování by se lámal. Předvařený květák vyjmeme z vody, necháme vychladnout a oschnout. Pak jej posolíme a opatrně obalujeme nejprve v hladké mouce, pak v rozkvedlaných vejcích a nakonec ve strouhance. Smažíme v dostatečném množství oleje, nejlépe ve fritovacím hrnci.Podáváme s různě upravenými bramborami a tatarskou omáčkou. Ukazka |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |