Dušené hlávkové zelí |
Napsal uživatel Pája |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny1 hlávka zelí (bílé nebo červené)100 g tuku (nejlépe sádla) 1 cibule 2 lžičky kmínu 2 lžíce cukru sůl ocet podle chuti 1 syrová brambora PostupZ hlávky zelí odstraníme vrchní listy a nakrouháme ho. Nakrouhané zelí propláchneme vodou a dáme na mírný plamen do velkého hrnce zpočátku odkryté a podlité jen vodou, aby vyprchaly čpavé látky. Na tuku na pánvi necháme zpěnit oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme ji k zelí společně s kmínem a cukrem. Bramboru oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle a přidáme ji do téměř měkkého zelí. Zelí dusíme doměkka, občas ho promícháme. Na závěr přidáme ocet podle chuti.Ukazka |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |