Zelňáky s uzeninou |
Napsal uživatel Pája |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22 |
Suroviny300 g kysaného zelí150 g hladké mouky 2 vejce 200 g šunky 100 ml mléka petrželová nať svazek jarní cibulky špetka mletého kmínu 15 g soli olej šunka PostupZelí zcedíme a nakrájíme na menší kousky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno. Cibulky očistíme na nakrájíme nadrobno. Mouku prosijeme do mísy, přidáme vejce a po částech vmícháme mléko. Uděláme hladké těstíčko, do kterého vmícháme zelí, petržel a cibulku. Osolíme, okmínujeme a důkladně smícháme. Napánci nebo na lívanečníku rozehřejeme olej a naběračkou do něj lijeme těsto. Placky osmažíme z obou stran. Po usmažení je klademe na papírové ubrousky, aby se odsál přebytečný tuk. Podáváme vždy dva zelňáky proložené plátkem šunky. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |