Zelňáky s uzeninou PDF Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Pája   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22

Suroviny

300 g kysaného zelí
150 g hladké mouky
2 vejce
200 g šunky
100 ml mléka
petrželová nať
svazek jarní cibulky
špetka mletého kmínu
15 g soli
olej
šunka

Postup

Zelí zcedíme a nakrájíme na menší kousky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno. Cibulky očistíme na nakrájíme nadrobno. Mouku prosijeme do mísy, přidáme vejce a po částech vmícháme mléko. Uděláme hladké těstíčko, do kterého vmícháme zelí, petržel a cibulku. Osolíme, okmínujeme a důkladně smícháme. Napánci nebo na lívanečníku rozehřejeme olej a naběračkou do něj lijeme těsto. Placky osmažíme z obou stran. Po usmažení je klademe na papírové ubrousky, aby se odsál přebytečný tuk. Podáváme vždy dva zelňáky proložené plátkem šunky.