Zeleninové lazaně |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Pája |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:31 |
Suroviny250 g lazaní250 g rajčat 40 g másla 30 g hladké mouky 500 ml mléka 200 g sýru gorgonzola 250 g řapíkového celeru 2 cibule 2 lžíce oleje 500 g špenátu 200 g žampionů 4 lžíce smetany 50 g slunečnicových semínek sůl pepř PostupRozpustíme na pánvi máslo a osmahneme na něm mouku, přilijeme mléko, sýr a necháme jej na mírném ohni rozpustit. Osolíme a opepříme.Rajčata a celer omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno a společně s celerem ji osmahneme na oleji. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a osmahneme ve zbylém oleji. Přidáme očištěný špenát. Troubu předehřejeme na 200 °C. Do zapékací mísy nalijeme trochu omáčky. Ve vrstvách klademe do mísy střídavě lazaně, rajčata, cibuli a celer, žampiony a špenát a zaléváme omáčkou. Povrch posypeme slunečnicovými semínky. Zapékáme po dobu 50 minut. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |