Lahůdkové zelné listy |
Napsal uživatel Zuzka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:21 |
Suroviny1 menší hlávka zelí (křehčí, zelenější)200 g šunky nebo uzeného masa 1 stroužek česneku 1 cibule 2 lžíce oleje 1 lžíce másla sůl 1 lžička kmínu trochu černého mletého pepře 1 kostka kuřecího bujónu voda podle potřeby asi 4 plátky taveného toastového sýra PostupZelí zbavíme oschlých listů, odstraníme košťál a na chvíli ponoříme do vařící osolené vody s kostkou bujónu. Potom vyjmeme, vrchní listy opatrně odloupneme, přelijeme je studenou vodou a přikryjeme. Zbytek zelí nakrájíme na jemné nudličky, zajileme vodou ze zelné hlávky, povaříme do změknutí (asi 7 minut), potom scedíme. Vývar si necháme. Na oleji zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, česnek, přidáme nakrájenou šunku, kmín, trochu podlijeme vývarem a podusíme. Přimícháme nasekané zelí, podle potřeby ještě osolíme a opepříme. Nakonec promícháme s máslem a sousky sýra a hotovou směsí naplníme zelné listy. Nasklásáme je do pekáče nebo jenské mísy, podlijeme zbytkem vývaru a dáme do trouby nebo je dovaříme v napařovacím hrnci. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |