Zapečené slané omelety PDF Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Janina   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28

Suroviny

(pro 4 osoby)
150 g + 30 g + 1 lžíce hladké mouky
2 vejce
2x 250 ml mléka
250 g sterilovaných žampiónů
3 x 20 g másla
sůl, pepř
muškátový oříšek
300 g mraženého hrášku
250 g kuřecích jater
100 g cibule
4 lžíce červeného vína
2 lžíce strouhaného ementálu
olej na smažení
kulatá dortová forma
tuk na vymazání formy

Postup

Umícháme těsto ze 150 g hladké mouky, 2 vajec, 250 ml mléka a špetky soli. Houby necháme okapat, šťávu použijeme na omáčku: na másle opražíme 30 g mouky, vmícháme šťávu z hub a 250 ml mléka a 10 minut povaříme. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. 1/3 omáčky smícháme s hráškem. Játra obalíme v mouce, oklepeme a krátce osmahneme na másle, posolíme a vyjmeme. Houby krátce orestujeme a vyjmeme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky, rovněž krátce osmahneme a pak chvilku povaříme s červeným vínem. Polovinu cibule smícháme s játry a polovinu s houbami. Z těsta upečeme na pánvi omelety, vrstvíme je do dobře vymazané formyformy a střídavě prokládáme připravenými náplněmi. Zalijeme zbylou omáčkou a zasypeme sýrem. Zapečeme v troubě při 200.C (plynová stupeň 3-4) 30 minut. Hotové omelety uvolníme od krajů formy nožem a překlopíme na talíř a na další talíř je znovu překlopíme tak, aby byly opečenou stranaou nahorů. Porce krájíme jako dort. Podáváme horké, můžeme je znovu ohřát.