Zapečené slané omelety |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28 |
Suroviny(pro 4 osoby)150 g + 30 g + 1 lžíce hladké mouky 2 vejce 2x 250 ml mléka 250 g sterilovaných žampiónů 3 x 20 g másla sůl, pepř muškátový oříšek 300 g mraženého hrášku 250 g kuřecích jater 100 g cibule 4 lžíce červeného vína 2 lžíce strouhaného ementálu olej na smažení kulatá dortová forma tuk na vymazání formy PostupUmícháme těsto ze 150 g hladké mouky, 2 vajec, 250 ml mléka a špetky soli. Houby necháme okapat, šťávu použijeme na omáčku: na másle opražíme 30 g mouky, vmícháme šťávu z hub a 250 ml mléka a 10 minut povaříme. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. 1/3 omáčky smícháme s hráškem. Játra obalíme v mouce, oklepeme a krátce osmahneme na másle, posolíme a vyjmeme. Houby krátce orestujeme a vyjmeme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky, rovněž krátce osmahneme a pak chvilku povaříme s červeným vínem. Polovinu cibule smícháme s játry a polovinu s houbami. Z těsta upečeme na pánvi omelety, vrstvíme je do dobře vymazané formyformy a střídavě prokládáme připravenými náplněmi. Zalijeme zbylou omáčkou a zasypeme sýrem. Zapečeme v troubě při 200.C (plynová stupeň 3-4) 30 minut. Hotové omelety uvolníme od krajů formy nožem a překlopíme na talíř a na další talíř je znovu překlopíme tak, aby byly opečenou stranaou nahorů. Porce krájíme jako dort. Podáváme horké, můžeme je znovu ohřát. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |