Selská omeleta s rajčaty |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Superkuchtík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28 |
Suroviny(pro 4 osoby)100 g prorostlé slaniny 100 g cibule 500 g brambor 1 svazek pažitky 5 vajec 5 lžic mléka 3 malá rajčata sůl, pepř PostupBrambory uvaříme ve slupce (nejlépe den předem, ještě horké je oloupeme, necháme vychladnout a v mikrotenovém sáčku dáme do ledničky). Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké kroužky. Pažitku nasekáme nadrobno. Slaninu necháme na velké pánvi vypéci dokřupava. Brambory nakrájíme na plátky o síle asi 1 cm a rozložíme je rovnoměrně na slaninu. Po obou stranách je dozlatova opečeme. Přidáme cibuli a vše krátce zapečeme. Mezitím v misce dobře rozkvedláme vejce s mlékem, trochou soli a pepře. Rajčata pokrájíme na plátky. Vajíčka nalijeme na brambory tak, aby je zakryla v rovnoměrné vrstvě. Při nízké teplotě je necháme ztuhnout. Omeletu ozdobíme rajčaty a posypeme pažitkou.Příloha: hlávkový salát s krémovou omáčkou z jogurtu s bylinkami |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |