Čajová vejce |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Veronika |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28 |
Suroviny15 vajec1,5 l vody 3 lžíce černého čaje 3 lžíce sójové omáčky 3 badyány 1 lžička skořice 1 lžička kmínu 1 lžička pepře 1 lžička zázvoru PostupVajíčka uvaříme nahniličko, tj. 6 až 8 minut a ochladíme studenou vodou. Každé vejce lžící po obvodu skořápky naklepeme a trochu propícháme vidličkou. Skořápka by měla popraskat, ale nesmí se odlupovat, musí držet pohromadě.Pak si připravíme nálev: Do většího hrnce dáme vodu, přidáme černý čaj, sójovou omáčku a koření. Do nálevu vložíme vejce tak, aby byla celá ponořena. Vodu přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Pak hrnec odstavíme z ohně a vejce necháme v nálevu vychladnout a do druhého dne je necháme ještě marinovat. Před podáváním vejce oloupeme. Pod skořápkou se objeví mramorovaný bílek. Pokud vejce nespotřebujeme, můžeme je uchovat ponořené v nálevu v chladničce několik dní. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |