Vejce s bylinkovou omáčkou |
Napsal uživatel Veronika |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:27 |
Suroviny(pro 4 osoby)8 vajec 1 smetanový jogurt 1/8 l smetany 125 g nízkotučného tvarohu 2 lžíce plnotučné hořčice 1 cibule 1 svazek petržele, kopru a pažitky 1 malá sladkokyselá okurka sůl, pepř špetka cukru na ozdobení: 4 sherry rajčátka kopr PostupVejce propíchneme, vložíme do vařící vody a vaříme 10 minut (nepoužíváme úplně čerstvá vejce, špatně se loupou). Pak je ochladíme studenou vodou a oloupeme (pod studenou vodou to jde snáze). Do tvarohu postupně vmícháme jogurt, smetanu a hořčici. Oloupanou cibuli a okurku najemno nastrouháme. Petržel, kopr a pažitku nadrobno nasekáme. Vše přidáme do omáčky, osolíme, opepříme a osladíme. Hotovou omáčku podáváme v misce, obložené podélně rozpůlenými vejci. Ozdobíme snítkou kopru a sherry rajčaty.Podáváme s celozrnným chlebem nebo rozpečeným toastovým chlebem. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |