Kořeněná omeleta |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:27 |
Suroviny6 vajec120 g tuku 60 g bílého jogurtu 5 lžic hladké mouky 4 lžíce nasekané cibule 2 lžíce nasekané pažitky 4 mletá semena kardamonu ¼ lžičky mletého pepře ¼ lžičky mletého koriandru ¼ lžičky soli PostupVejce našleháme a smícháme s moukou, solí, cibulí, pažitkou, kardamonem, pepřem a koriandrem. Na pánvi rozpustíme tuk, vmícháme do něj jogurt a trochu osolíme. Pak do něj vlijeme vaječnou směs a pečeme, dokud vejce téměř neztuhnou. Pak omeletu přehneme na polovinu, dopečeme a znovu přeložíme. Hotovou omeletu nakrájíme šikmo na silnější řezy, upravíme na talíře a podáváme. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |