Kořeněná vejce |
Napsal uživatel Zuzka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:27 |
Suroviny6 vajec1200 ml vody 1 malá cibule 1lžíce oleje 2 stroužky česneku ½ lžičky strouhaného čerstvého zázvoru ½ lžičky pomerančové kůry nastrouhané na delší proužky PostupVejce uvaříme natvrdo, necháme je vychladnout. Pak je oloupeme a ze všech stran jemně propícháme vidličkou, pokud možno souměrně. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek oloupeme a prolisujeme a obojí osmažíme na trošce oleje doměkka. Přidáme vejce, nastrouhaný zázvor a pomerančovou kůru, přilijeme vodu a vaříme. Vejce jsou hotová, když se voda zcela odpaří - chuť a vůně surovin pronikne do vajec. Upravíme je na talířky a ozdobíme proužky pomerančové kůry. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |