Zastřená parmská vejce |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26 |
Suroviny4 vejce4 plátky parmské šunky 60 g másla ocet 1 krabička čerstvé rokety sůl 4 lžíce strouhaného parmazánu PostupV hrnci přivedeme k varu vodu s octem v poměru 8:1, osolíme ji a rozklepneme do ní o okraj hrnce postupně všechna vejce; lehce rozevřeme skořápku a vejce necháme sklouznout do vody a obracečkou se opatrně přesvědčíme, jestli se nepřichytila ke dnu. Vaříme je 3-4 minuty. Vejce můžeme také rozklepnout do větší naběračky ponořené do vody. Uvařená vejce vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme okapat a rozdělíme na talířky. Ke každému vejci naaranžujeme plátek šunky, roketu a posypeme parmazánem. Hned podáváme. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |