Zastřená vejce s kysanou smetanou |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Katka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26 |
Suroviny4 vejce250 ml zakysané smetany šťáva z ½ citrónu ocet sůl, pepř zeleninová nať (pažitka, petrželka, řeřicha, roketa, …) toastový chléb PostupV hrnci přivedeme k varu vodu s octem v poměru 8:1, osolíme ji a rozklepneme do ní o okraj hrnce postupně všechna vejce; lehce rozevřeme skořápku a vejce necháme sklouznout do vody a obracečkou se opatrně přesvědčíme, jestli se nepřichytila ke dnu. Vaříme je 3-4 minuty. Vejce můžeme také rozklepnout do větší naběračky ponořené do vody. Uvařená vejce vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme okapat a rozdělíme na talířky. Smetanu rozmícháme s nasekanou natí, osolíme, opepříme, přidáme citrónovou šťávu. Vejce přelijeme omáčkou a podáváme s toasty. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |