Ztracená vejce s hořčičnou omáčkou |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29 |
Suroviny(pro 4 osoby)8 vajec 1 lžíce másla 1 lžíce hladké mouky 250 ml vývaru 100 ml bílého vína 150 g zakysané smetany 3 lžíce plnotučné hořčice cukr sůl, pepř 5 lžic vinného octa 2 lžíce nasekané pažitky PostupNa pánvi rozpustíme máslo, vsypeme mouku a za stálého míchání připravíme zlatavou jíšku. Dále za stálého míchání přidáme vývar, víno smetanu, hořčici a podle chuti sůl, pepř, cukr a nakonec 1 lžíci octa. listy vody a 4 lžíce octa uvedeme do varu. Do naběračky postupně rozklepneme vejce a opatrně je vpouštíme do vroucí vody. Vaříme na mírném ohni asi 3 minuty a pak je děrovanou lžící vyjmeme. Podáváme politá hořčičnou omáčkou a posypaná pažitkou.Příloha: lehce opečené topinky Na osobu: energetická hodnota 300 kcal, bílkoviny 14 g, tuky 21 g, sacharidy 10 g |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |