Špagety po selském způsobu |
Napsal uživatel Pája |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28 |
Suroviny(pro 4 způsoby)250 g špaget 500 g rajčat 200 g pórku 200 g mrkve 200 g cibule 100 g celeru 4 lžíce oleje 1 lžíce másla sůl pepř tymián 100 g strouhaného sýra (ementál, eidam) PostupRajčata spaříme, sloupneme a rozčtvrtíme. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Mrkev, celer a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Do většího hrnce dáme vařit 2 l vody se 2 lžícemi soli a necelou lžící oleje. Do vroucí vody vložíme špagety, 10 minut povaříme, pak zcedíme do síta a rychle propláchneme studenou vodou. Necháme okapat a promastíme lžící másla. V kastrolu zahřejeme zbytek oleje, přidáme cibuli, mrkev a celr a 5 minut za stálého míchání restujeme. Přidáme rajčata a bez pokličky ještě 5 minut vaříme. Pórek vmícháme nakonec a povaříme asi 1 minutu. Směs osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem. Do zeleniny přidáme špagety, promícháme a povrch posypeme strouhaným sýrem. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |