Olomoucké ravioli |
Napsal uživatel Superkuchtík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:27 |
Suroviny200 g Olomouckých tvarůžků200 g polohrubé mouky 2 vejce 100 g hub (nejlépe hříbků) 200 ml smetany 1 lžička hladké mouky 1 vetší cibule olej kmín sůl, pepř PostupZ mouky, vajec a soli vypracujeme tužší nudlové těsto, z něj vytvoříme malé taštičky. Plníme je kousky tvarůžků a okraje pevně stiskneme (můžeme použít formičku). Necháme v chladu odpočinout do druhého dne, potom je ve slané vodě uvaříme doměkka. Zatímco se ravioli vaří, připravíme si omáčku. Na oleji osmahneme cibulku nakrájenou na kostičky, přidáme pokrájené hříbky, osolíme, okmínujeme, opepříme a podusíme. Když jsou houby měkké, přilijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali lžičku mouky a za stálého míchání chvilku povaříme. Hotové ravioli rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |