Špagety se žampióny |
Napsal uživatel Veronika |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:27 |
Suroviny400 g špaget400 g malých sterilovaných žampiónů 120 g sušených nakládaných rajčat kelímek smetany ke šlehání 2 lžíce červeného vína 2 lžíce olivového oleje 4 lžíce másla 4 menší cibule lžička hladké mouky strouhaný muškátový oříšek lžíce nasekané petrželky pepř, sůl PostupCibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na másle se lžící oleje. Žampióny nakrájíme na plátky a mírně je opečeme. Pak je osolíme, opepříme a poprášíme moukou a za stálého míchání asi minutu dusíme. Přilijeme smetanu a víno, přidáme pokrájená sušená rajčata a špetku muškátového oříšku. Asi 10 minut povaříme. Špagety uvaříme podle návodu na obalu, scedíme je, přelijeme žampiónovou omáčkou a asi 3 minuty prohříváme. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |