Šunkofleky (zapečené těstoviny) PDF Tisk
( 7 - user rating )
Napsal uživatel Radka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23

Suroviny

230 g flíčků nebo širokých nudlí
300 g uzeného masa (šunky, šunkového salámu)
1 střední cibule
250 ml mléka
3 vejce
sůl
máslo
olej
případně hrst mraženého hrášku a kukuřice

Postup

Uzené maso (žebra, koleno) uvaříme a libové části nakrájíme na kousky (podle chuti můžeme přidat i tučné. Můžeme použít zčásti šunku nebo šunkový salám na krájené na kostičky nebo jimi nahradit uzené úplně. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji nadrobno a dáme v hluboké pánvi zpěnit na trošku oleje. Přidáme nakrájené uzené, uzeninu a pokud chceme šunkofleky zpestřit, i mražený hrášek, případně i kukuřici. Flíčky uvaříme v osolené vodě podle návodu, přelijeme studenou vodou, promastíme asi 1 lžičkou másla a přidáme je k masu. Zapékací mísu vymažeme máslem a rozložíme do ní promíchané maso s těstovinami. Zdáme zapéci do předehřáté trouby asi na 15 minut. Pak rozšleháme v mléce vejce a přelijeme přes těstoviny. Necháme dále ještě asi 30 minut péci.
Podáváme se sterilovanými okurkami nebo čerstvou zeleninou.

Ukazka

Šunkofleky (zapečené těstoviny)