Šunkofleky (zapečené těstoviny) |
Napsal uživatel Radka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny230 g flíčků nebo širokých nudlí300 g uzeného masa (šunky, šunkového salámu) 1 střední cibule 250 ml mléka 3 vejce sůl máslo olej případně hrst mraženého hrášku a kukuřice PostupUzené maso (žebra, koleno) uvaříme a libové části nakrájíme na kousky (podle chuti můžeme přidat i tučné. Můžeme použít zčásti šunku nebo šunkový salám na krájené na kostičky nebo jimi nahradit uzené úplně. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji nadrobno a dáme v hluboké pánvi zpěnit na trošku oleje. Přidáme nakrájené uzené, uzeninu a pokud chceme šunkofleky zpestřit, i mražený hrášek, případně i kukuřici. Flíčky uvaříme v osolené vodě podle návodu, přelijeme studenou vodou, promastíme asi 1 lžičkou másla a přidáme je k masu. Zapékací mísu vymažeme máslem a rozložíme do ní promíchané maso s těstovinami. Zdáme zapéci do předehřáté trouby asi na 15 minut. Pak rozšleháme v mléce vejce a přelijeme přes těstoviny. Necháme dále ještě asi 30 minut péci.Podáváme se sterilovanými okurkami nebo čerstvou zeleninou. Ukazka |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |