Fettucine s lososem |
Napsal uživatel Superkuchtík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny500 g těstovin fettucine250 g lososa 100 g másla 1 kelímek smetany 10 ml suchého bílého vína 100 g hrášku (může být mražený) 2 lžíce nasekané petrželky 1 lžíce nasekané čerstvé bazalky 2 lžíce nasekaných vlašských ořechů špetka šafránu sůl, pepř (nejlépe bílý) olej PostupTěstoviny dáme vařit do osolené vroucí vody a uvaříme podle návodu na obalu, slijeme a zakápneme troškou oleje. Lososa nakrájíme na kousky a dáme je opéct na máslo, osolíme, opepříme, přidáme šafrán, hrášek a ořechy. Zalijeme vínem a asi 5 minut dusíme. Nakonec přidáme smetanu a petrželku a bazalku. Omáčku vaříme do zhoustnutí a pak ji nalijeme na porce těstovin. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |