Široké nudle se šunkou a mátou |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny400 g širokých nudlí100 g šunky 1 velká mrkev 1 lžíce oleje 1 lžíce zakysané smetany 50 g mraženého hrášku 6 snítek máty sůl, pepř PostupMrkev oloupeme a škrabkou na brambory ji naloupeme na tenké plátky. Šunku nakrájíme na široké proužky. V teflonové pánvi na oleji šunku krátce opečeme a vyjmeme. Hrášek necháme lehce povolit a s mrkví opékáme na vypečeném tuku 1-2 minuty. Mátu opereme, otřepeme vodu, otrháme, lístky nadrobno nasekáme a přidáme je k mrkvi s hráškem. Do směsi přimícháme zakysanou smetanu, přidáme šunku a podle chuti osolíme a opepříme.Uvaříme nudle podle návodu na obalu, nesmíme je rozvařit. Scedíme, krátce propláchneme pod tekoucí studenou vodou a rozdělíme na talíře. Přelijeme je omáčkou, zdobíme mátou nebo bylinkami. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |