Špagety s fazolkami a paprikou |
Napsal uživatel Radka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny(pro 4 osoby)500 g linguine (plochých špaget, ale lze použít i klasické) 200 g zelených fazolek 1 červená paprika 1 malá červená feferonka 4 lžíce olivového oleje (na vaření a smažení) 3 stroužky česneku PostupFazolové lusky opereme, podélně nakrájíme na tenké nudličky a 1 minutu povaříme v osolené vodě. Pak je scedíme, propláchneme pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat. Papriku rozpůlíme, vyřízneme bílé přepážky a semeník, omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Feferonku také zbavíme semeníku, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Stroužky česneku oloupeme a nasekáme nadrobno. Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Na pánvi osmahneme v rozehřátím oleji česnek a feferonku. Přidáme papriku a dusíme asi 5 minut. Nakonec přidáme fazolky a krátce prohřejeme. Podle chuti osolíme. Špagety scedíme, necháme okapat a vložíme do předehřáté mísy. Promícháme je s paprikovou směsí, rozdělíme na porce a hned podáváme.Poznámka: pokud nechceme příliš ostré jídlo, místo feferonky přidáme ještě jednu červenou papriku. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |