Tortellini s citrónovou omáčkou PDF Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Pája   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23

Suroviny

300 g hladké mouky
4 vejce
1 lžíce mléka
1 cibule
2 mrkve
250 g mletého krůtího masa
2 lžíce másla
1 lžíce strouhanky
2 lžíce strouhaného parmazánu
2 citróny
1 lžíce nasekané petrželky
1 žloutek
1 balení bílé instatní omáčky (sýrová, parmazánová, apod.)
1/2 svazku estragonu
sůl, pepř

Postup

Uhněteme těsto z mouky, vajec, mléka, 1 lžíce vody a soli. Uděláme z něj bochánek, zabalíme do fólie a na 30 minut dáme do chladničky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev oloupeme, omyjeme a nastrouháme. Rozehřejeme máslo, necháme na něm zesklovatět cibuli, přidáme mrkev a maso a opečeme. Přidáme strouhanku, parmazán, petrželku a žloutek, osolíme a opepříme. Těsto rozválíme na pomoučněném vále a rozkrájíme na čtverce o straně 6 cm. Na každý čtverec dáme 2 lžičky náplně, těsto přeložíme do trojúhelníčku a okraje přimáčkneme. Špičkou dospod je obtočíme kolem ukazováčku a konce spojíme. Volnou rukou k sobě přimáčkneme špičky těsta, tortellini sejmeme z prstu a odložíme na pomoučněnou utěrku. Dáme je vařit do osolené vroucí vody zhruba na 10 minut, pak je scedíme. Omáčku připravíme podle návodu na obalu. Estragon opereme, polovinu lístků posekáme a vmícháme do omáčky. Zbylými lístky etragonu a nasucho opečenými plátky citrónu porce zdobíme.

Varianta omáčky: na másle rozpustíme nivu a zalijeme smetanou.