Tortellini s citrónovou omáčkou |
Napsal uživatel Pája |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny300 g hladké mouky4 vejce 1 lžíce mléka 1 cibule 2 mrkve 250 g mletého krůtího masa 2 lžíce másla 1 lžíce strouhanky 2 lžíce strouhaného parmazánu 2 citróny 1 lžíce nasekané petrželky 1 žloutek 1 balení bílé instatní omáčky (sýrová, parmazánová, apod.) 1/2 svazku estragonu sůl, pepř PostupUhněteme těsto z mouky, vajec, mléka, 1 lžíce vody a soli. Uděláme z něj bochánek, zabalíme do fólie a na 30 minut dáme do chladničky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev oloupeme, omyjeme a nastrouháme. Rozehřejeme máslo, necháme na něm zesklovatět cibuli, přidáme mrkev a maso a opečeme. Přidáme strouhanku, parmazán, petrželku a žloutek, osolíme a opepříme. Těsto rozválíme na pomoučněném vále a rozkrájíme na čtverce o straně 6 cm. Na každý čtverec dáme 2 lžičky náplně, těsto přeložíme do trojúhelníčku a okraje přimáčkneme. Špičkou dospod je obtočíme kolem ukazováčku a konce spojíme. Volnou rukou k sobě přimáčkneme špičky těsta, tortellini sejmeme z prstu a odložíme na pomoučněnou utěrku. Dáme je vařit do osolené vroucí vody zhruba na 10 minut, pak je scedíme. Omáčku připravíme podle návodu na obalu. Estragon opereme, polovinu lístků posekáme a vmícháme do omáčky. Zbylými lístky etragonu a nasucho opečenými plátky citrónu porce zdobíme.Varianta omáčky: na másle rozpustíme nivu a zalijeme smetanou. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |