Lasaně s mletým masem |
Napsal uživatel Superkuchtík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny(pro 4 osoby)12 nepředvařených plátků lasaní 400 g mletého masa 1 cibule 2 mrkve 180 g sterilovaných žampiónů 2 lžíce oleje 90 g másla 200 ml rajského protlaku 200 ml červeného vína 40 g hladké mouky 500 ml mléka 100 g parmazánu sůl, pepř PostupCibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev oškrabeme a nakrájíme na kousky. Žamióny necháme okapat. Olej a 30 g másla rozehřejeme na pánvi a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme mrkev a žampióny a krátce osmahneme. Vmícháme mleté maso a za častého míchání opékáme asi 5 minut. Vmícháme rajský protlak a víno. Osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme asi 20 minut. Připravíme bešamelovou omáčku: na pánvi rozpustíme zbylé máslo a na něm osmahneme mouku. Za stálého míchání do ní přiléváme studené mléko, přivedeme do varu a vaříme asi 5 minut. Troubu předehřejeme na 220.C (horkovzdušnou na 200.C). Do vymazané zapékací misky vrstvíme ragú (směs mletého masa), bešamelovou omáčku a plátky lasaní, poslední vrstvu by mělo tvořit ragú a bešamel. Nakonec posypeme čerstvě natrouhaným parmazánem a zapékáme v troubě asi 30 minut dozlatova. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |