Lasaně s mletým masem PDF Tisk
( 7 - user rating )
Napsal uživatel Superkuchtík   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23

Suroviny

(pro 4 osoby)
12 nepředvařených plátků lasaní
400 g mletého masa
1 cibule
2 mrkve
180 g sterilovaných žampiónů
2 lžíce oleje
90 g másla
200 ml rajského protlaku
200 ml červeného vína
40 g hladké mouky
500 ml mléka
100 g parmazánu
sůl, pepř

Postup

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev oškrabeme a nakrájíme na kousky. Žamióny necháme okapat. Olej a 30 g másla rozehřejeme na pánvi a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme mrkev a žampióny a krátce osmahneme. Vmícháme mleté maso a za častého míchání opékáme asi 5 minut. Vmícháme rajský protlak a víno. Osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme asi 20 minut. Připravíme bešamelovou omáčku: na pánvi rozpustíme zbylé máslo a na něm osmahneme mouku. Za stálého míchání do ní přiléváme studené mléko, přivedeme do varu a vaříme asi 5 minut. Troubu předehřejeme na 220.C (horkovzdušnou na 200.C). Do vymazané zapékací misky vrstvíme ragú (směs mletého masa), bešamelovou omáčku a plátky lasaní, poslední vrstvu by mělo tvořit ragú a bešamel. Nakonec posypeme čerstvě natrouhaným parmazánem a zapékáme v troubě asi 30 minut dozlatova.