Vinné těstoviny |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Superkuchtík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny200 g těstovin400 g vinné klobásy 2 vejce 100 ml bílého vína 1 malý pórek 1 menší červená paprika 6 čerstvých žampionů olivový olej bobkový list česnek polévkové koření tymián snítka kudrny muškát - květ či oříšek drcený kmín strouhanka PostupTěstoviny uvaříme ve slané vodě se 2-ma bobkovými listy.Obsah vinné klobásy vymačkáme do mísy, metlou vmícháme celá vajíčka, víno a lžíci olivového oleje. Pokrájený pórek, papriku a žampiony orestujeme, okořeníme polévkovým kořením a spolu s těstovinami nasypeme k masové směsi. Přidáme hrubě nasekanou kudrnku, trochu muškátového květu nebo oříšku a drceného kmínu a dobře promícháme. Zapékací misku vysypeme strouhankou, vyklopíme do něj obsah mísy a v předehřáté troubě (200°C) zapékáme 20 - 30 minut. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |