Penne ve smetanové omáčce |
Napsal uživatel Zuzka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny400 g penne (případně kolínek nebo vřeten)500 g filé z lososa sůl pepř 2 lžíce rostlinného oleje 2 lžíce citronové šťávy 100 ml bílého vína 200 ml smetany 1-2 lžíce granulované jíšky 1-2 lžičky provensálského koření cukr bazalka 1-2 lžičky směsi čtyř pepřů PostupTěstoviny vaříme na skus podle návodu na obalu, tedy zhruba 10 minut ve velkém hrnci s dostatečným množstvím osolené vody.Filé z lososa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na velké kusy. Osolíme je a opepříme. V pánvi rozehřejeme rostlinný olej a kousky ryby na něm z obou stran opékáme. Poté vyjmeme a odložíme stranou. V pánvi smícháme 250 ml vody, citronovou šťávu, bílé víno a smetanu a vše pomalu uvedeme do varu. Nakonec vmícháme hotovou jíšku a zhruba 1 minutu vše povaříme. Ochutíme bylinkami, osolíme, opepříme a také trochu přisladíme. Hotové těstoviny scedíme a necháme okapat v sítu. Kousky ryby vložíme do omáčky a asi 5 minut prohříváme pod bodem varu. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |