Penne ve smetanové omáčce PDF Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Zuzka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23

Suroviny

400 g penne (případně kolínek nebo vřeten)
500 g filé z lososa
sůl
pepř
2 lžíce rostlinného oleje
2 lžíce citronové šťávy
100 ml bílého vína
200 ml smetany
1-2 lžíce granulované jíšky
1-2 lžičky provensálského koření
cukr
bazalka
1-2 lžičky směsi čtyř pepřů

Postup

Těstoviny vaříme na skus podle návodu na obalu, tedy zhruba 10 minut ve velkém hrnci s dostatečným množstvím osolené vody.
Filé z lososa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na velké kusy. Osolíme je a opepříme. V pánvi rozehřejeme rostlinný olej a kousky ryby na něm z obou stran opékáme. Poté vyjmeme a odložíme stranou.
V pánvi smícháme 250 ml vody, citronovou šťávu, bílé víno a smetanu a vše pomalu uvedeme do varu. Nakonec vmícháme hotovou jíšku a zhruba 1 minutu vše povaříme. Ochutíme bylinkami, osolíme, opepříme a také trochu přisladíme. Hotové těstoviny scedíme a necháme okapat v sítu. Kousky ryby vložíme do omáčky a asi 5 minut prohříváme pod bodem varu.