Zapečené kari špagety |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Radka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny300 g špaget150 g kladenské pečeně, moravského uzeného nebo uzené krkovice 200 g plátkového eidamu nebo mentálu 1,5 lžičky kari koření 3 lžíce soli 40 g másla máslo na vymazání zapékací misky PostupŠpagety dáme vařit do 3 l vroucí osolené vody, vaříme asi 7 minut. Uvařené slijeme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Promícháme je s kari kořením a rozdělíme na 4 stejné díly. Kladenskou nebo uzené nakrájíme na tenké plátky.Zapékací misku (o průměru asi 15-25 cm) vymažeme máslem a do ní rovnoměrně rozložíme jeden díl špaget. Na ně položíme polovinu uzeniny a pokryjeme druhým dílem špaget. Na ně dáme polovinu plátků sýra a zakryjeme třetím dílem špaget. V další vrstvě rozložíme zbytek uzeniny a na ni poslední díl špaget. Vše pokryjeme zbytkem sýra a navrch přidáme máslo. Při střední teplotě zapékáme v troubě 30-45 minut, dokud není povrch narůžovělý. Podáváme se zeleninovými saláty nebo kyselými okurkami (případně s kysaným zelím). |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |