Zapečené kari špagety PDF Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Radka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23

Suroviny

300 g špaget
150 g kladenské pečeně, moravského uzeného nebo uzené krkovice
200 g plátkového eidamu nebo mentálu
1,5 lžičky kari koření
3 lžíce soli
40 g másla
máslo na vymazání zapékací misky

Postup

Špagety dáme vařit do 3 l vroucí osolené vody, vaříme asi 7 minut. Uvařené slijeme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Promícháme je s kari kořením a rozdělíme na 4 stejné díly. Kladenskou nebo uzené nakrájíme na tenké plátky.
Zapékací misku (o průměru asi 15-25 cm) vymažeme máslem a do ní rovnoměrně rozložíme jeden díl špaget. Na ně položíme polovinu uzeniny a pokryjeme druhým dílem špaget. Na ně dáme polovinu plátků sýra a zakryjeme třetím dílem špaget. V další vrstvě rozložíme zbytek uzeniny a na ni poslední díl špaget. Vše pokryjeme zbytkem sýra a navrch přidáme máslo. Při střední teplotě zapékáme v troubě 30-45 minut, dokud není povrch narůžovělý.
Podáváme se zeleninovými saláty nebo kyselými okurkami (případně s kysaným zelím).