Těstoviny se špenátem |
Napsal uživatel Pája |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29 |
Suroviny(pro 4 osoby)350 g vařených těstovin (kolínka nebo mušle) 1 zmrazený špenát 400 g mletého vepřového masa 2 cibule 2 stroužky česneku 250 ml mléka olej 50 g eidamu sůl, pepř Na omáčku: tuk 20 g hladké mouky 300 ml mléka 100 ml vývaru z masoxu 100 g eidamu sůl, pepř muškátový květ PostupŠpenát rozmrazíme a dusíme na polovině zpěněné cibule. Přidáme prolisovaný česnek se solí. Na druhé polovině nadrobno nakrájené a zpěněné cibule dusíme doměkka osolené a opepřené mleté maso.Omáčka: do ohřátého oleje zamícháme mouku, přilijeme mléko, vývar a přidáme strouhaný sýr s kořením. Za stálého míchání udržujeme na pokraji varu a podle chuti případně dosolíme. Těstoviny rozdělíme na talíře, na ně rozprostřeme špenát, maso, zalijeme omáčkou a posypeme strouhaným sýrem. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |