Napsal uživatel Superkuchtík
|
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28 |
Suroviny250 g hrubé mouky
1 vejce
30 g másla
100 g měkkého tvarohu (nebo tvrdého nastrouhaného)
asi 1/8 l mléka
srnko soli
ovoce
na posypání: mletý mák či strouhaný tvaroh nebo strouhaný perník, moučkový cukr, rozpuštěné máslo
PostupUtřeme máslo, vejce a prolisovaný tvaroh. Přidáme mouku, sůl a mlékem zaděláme vláčné těsto. Pokud je příliš řídké, přidáme trochu mouky. Z těsta vytvoříme váleček a z něj nakrájíme stejné kousky. Každý kousek stejnoměrně roztlačíme, naplníme ovocem a dobře uzavřeme. Dáváme do vroucí vody, vařečkou jemně zamícháme, aby se knedlíky nepřichytily ke dnu a vaříme podle velikosti 5-8 minut.
Podáváme posypané mákem, tvarohem nebo perníkem, moučkovým cukrem a přelité rozpuštěným máslem. Můžeme také měkký tvaroh ušlehat s cukrem, žloutkem a troškou mléka a knedlíky jím přelít.Ukazka |