Jablkové lívance PDF Tisk
( 2 - user rating )
Napsal uživatel Radka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29

Suroviny

250 g hladké mouky
200 ml mléka
1 vejce
1 lžíce cukru
15 g droždí
1 lžíce másla
3 jablka
špetka soli
tuk na smažení
máslo na potření a skořicový cukr na obalení

Postup

Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, přidáme trochu cukru a necháme vzejít kvásek. Pak do něj vmícháme vejce, rozpuštěné máslo, zbytek cukru, sůl a mouku. Těsto dobře rozmícháme a dáme na teplé místo asi na 30 minut kynout. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nastrouháme a vmícháme do těsta, zkterého smažíme lívanečky po obou stranách.
Lívanečky podáváme potřené máslem a posypané skořicovým cukrem.