Jablkové lívance |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Radka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29 |
Suroviny250 g hladké mouky200 ml mléka 1 vejce 1 lžíce cukru 15 g droždí 1 lžíce másla 3 jablka špetka soli tuk na smažení máslo na potření a skořicový cukr na obalení PostupVe vlažném mléce rozmícháme droždí, přidáme trochu cukru a necháme vzejít kvásek. Pak do něj vmícháme vejce, rozpuštěné máslo, zbytek cukru, sůl a mouku. Těsto dobře rozmícháme a dáme na teplé místo asi na 30 minut kynout. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nastrouháme a vmícháme do těsta, zkterého smažíme lívanečky po obou stranách.Lívanečky podáváme potřené máslem a posypané skořicovým cukrem. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |