Žemlovka (zemlbába) |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:27 |
Suroviny1 veka500 ml mléka 500 g jablek 110 g pískového cukru 2 vejce 50 g rozinek mletá skořice vanilkový cukr rozpuštěné máslo moučkový cukr na posypání PostupDen starou veku nakrájíme na plátky a třetinu pokládáme na dno máslem vymazaného pekáče. V mléce rozšleháme vejce a třetinou přelijeme veku v pekáči. Oloupaná a jádřincu zbavená jablka nakrájíme na plátky a polovinu rozložíme na veku do pekáče. To celé posypeme polovinou cukru, skořicí, vanilkovým cukrem a rozinkami. Na to skládáme další třetinu nakrájené veky, zalijeme mlékem s vejci, na to opět jablka a znovu posypeme cukrem, skořicí, vanilkovým cukrem a rozinkami. Skládání zakončujeme krajíčky veky, zalijeme zbývajícím mlékem s vejci, zakapeme rozehřátým máslem a dozlatova upečeme v troubě.Můžeme podávat posypané moučkovým cukrem. Ukazka![]() |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |