Jáhlová kaše |
Napsal uživatel Radka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:27 |
Suroviny250 g jáhel1/2 l mléka sůl 30 g sádla 50 g másla 50 g cukru skořice 150 g sušených švestek PostupJáhly opereme, dvakrát spaříme vroucí vodoua scedíme. Pak je zalijeme vroucím mlékem, přidáme sůl, lžičku másla a na mírném ohni je uvaříme do měkka (podle potřeby doléváme vařící mléko).Podáváme-li jáhly jako slaný příkrm, polijeme je sádlem. Upravujeme-li je jako sladký pokrm, chvíli před dovařením do nich vmícháme předem namočené sušené švestky a nakonec je polijeme máslem a zasypeme cukrem a skořicí. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |