Švestky s mandlí v těstíčku se švestkovou omáčkou |
Napsal uživatel Katka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22 |
Suroviny100 g sušených švestekasi 8 mandlí 50 ml rumu těstíško 10 ml mléka 1 vejce 100 g hladké mouky 50 g moučkového cukru špetka soli citrónová kůra olej omáčka: 80 g sušených švestek 50 ml vody šlehačka 50 g moučkového cukru PostupSušené švestky vypeckujeme a místo pecky vložíme ve vroucí vodě spařené a oloupané mandle. Naložíme je nejména na 1 hodinu do rumu. V mléce rozmícháme vejce, sůl, mouku a cukr a vymícháme dohladka. V těstíčku pak namáčíme švestky a hned je na rozpáleném oleji smažíme. Švestky na omáčku rozvaříme ve vodě doměkka, prolisujeme, přidáme k nim cukr a šlehačku. Osmažené švestky na talíři přelijeme omáčkou a ozdobíme podle fantazie mandlemi a případně i čerstvými švestkami. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |