Ovocné kynuté knedlíky |
Napsal uživatel Kuchtík Jan |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20 |
Suroviny1/2 kg hrubé mouky1/2 kg hladké mouky droždí špetka soli asi 450 ml vlažné vody 2 lžičky cukru vejce ovoce (může být i kompot) PostupNa vál prosijeme mouku, uděláme v ní ïůlek, přidáme vejce a špetku soli. Do vlažné vody dáme cukr, rozdrobíme droždí a nalijeme ji do ïůlku v mouce. Necháme vykynout kvásek. Pak vypracujeme těsto, které ještě necháme aspoň půl hodiny kynout na teplém místě. Po vykynutí ho rozdělíme na stejné kousky, do kterých zabalíme ovoce (pečlivě, aby tam nebyly otvory). Knedlíky ještě necháme kynout a dáme vařit dostatečné množství vody do většího hrnce. Knedlíky dáváme do vroucí vody a vaříme asi 10 minut. Po vyjmutí z vody je propíchneme vidličkou.Tip: měkký tvaroh utřeme s vanilkovým cukrem, cukrem krupice podle chuti, přidáme žloutek a nalijeme na knedlíky. Pak je ještě polijeme rozpuštěným máslem, můžeme zdobit šlehačkou. Ukazka |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |