Císařský trhanec |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:31 |
Suroviny125 ml mléka6 vajec 1 lžíce vanilkového cukru 250 g polohrubé mouky 100 g rozinek špetka soli máslo na pečení moučkový cukr na posypání PostupRozšleháme mléko, žloutky se solí a vanilkový cukr. Přimícháme polohrubou mouku a přidáme rozinky, které jsme nakrátko namočili do teplé vody a osušili. Bílky ušleháme do tuhého sněhu, který vmícháme do těsta.Máslo si rozehřejeme v pekáčku a těsto do něj nalijeme. Dáme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme 20 minut. Po 20ti minutách vyndáme z trouby a těsto natrháme na větší kousky, obrátíme a znovu dáme péct po druhé straně. Trhanec dostatečně posypeme moučkovým cukrem. Cukr by se měl v pekáčku ještě trošku roztavit. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |