Fazolky na smetaně |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28 |
Suroviny500 g čerstvých nebo 1 sáček mražených fazolek2 lžíce másla 1 cibule 2 lžíce hladké mouky 1 kostka masoxu 200 ml zakysané smetany vývar 1 lžička cukru 1 lžička octa sůl PostupČerstvé fazolky očistíme a překrájíme. Mražené fazolky propláchneme vodou a necháme opakat. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a mícháme, dokud nezesklovatí. Pak přidáme mouku, zamícháme a přilijeme 500 ml vody, přidáme masox a přivedeme vše k varu. Přidáme fazolky a uvaříme je doměkka. Do smetany po lžičkách (aby se nesrazila) vmícháme horký vývar a pak ji pomalu vmícháváme k fazolkám. Dochutíme cukrem, octem a podle potřeby osolíme.Příloha: vařené brambory a sázená vejce (v sekci Bezmasá jídla - Pokrmy z vajec) |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |