Fazolky na kyselo |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Kuchtík Jan |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28 |
Suroviny500 g fazolek60 g másla 1/2 lžičky soli 1-2 lžíce octa 2 větší cibule 20 g polohrubé mouky 4 lžíce vývaru z masoxu 1 kysaná smetana PostupFazolky očistíme, odkrojíme špičky, opereme a vložíme do litru mírně osolené vody. Uvaříme doměkka, scedíme a propláchneme studenou vodou. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a zpěníme na másle. Podlijeme vývarem, přidáme fazolky, promícháme a asi minutu dusíme. Pak je zaprášíme moukou a přilijeme smetanu. Nakonec podle chuti přidáme ocet. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |