Bretoňské fazole |
Napsal uživatel Kuchtík Jan |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:27 |
Suroviny400 g bílých fazolí50 g sádla 1 cibule 30 g hladké mouky 1/2 kostky zeleninového bujónu 1 stroužek česneku rajský protlak nebo kečup sůl, pepř petrželová nať ocet PostupFazole necháme přes noc namočené ve studené vodě, druhý den je uvaříme doměkka. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, zpěníme na sádle, zasypeme moukou a osmažíme za stálého míchání do zlatova. Ve vývaru z fazolí rozmícháme zeleninový bujón a zalijeme jím cibuli. Přidáme 3 lžíce rajského protlaku nebo 5 lžic kečupu, oloupaný a utřený česnek, pepř a sůl. Vše povaříme tak, aby vznikla hustší omáčka. Podle chuti okyselíme octem, vmícháme uařené a scezené fazole a necháme přejít varem.Jednotlivé porce sypeme najemno nasekanou petrželkou a podáváme s bílým chlebem. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |