Bretoňské fazole PDF Tisk
( 3 - user rating )
Napsal uživatel Kuchtík Jan   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:27

Suroviny

400 g bílých fazolí
50 g sádla
1 cibule
30 g hladké mouky
1/2 kostky zeleninového bujónu
1 stroužek česneku
rajský protlak nebo kečup
sůl, pepř
petrželová nať
ocet

Postup

Fazole necháme přes noc namočené ve studené vodě, druhý den je uvaříme doměkka. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, zpěníme na sádle, zasypeme moukou a osmažíme za stálého míchání do zlatova. Ve vývaru z fazolí rozmícháme zeleninový bujón a zalijeme jím cibuli. Přidáme 3 lžíce rajského protlaku nebo 5 lžic kečupu, oloupaný a utřený česnek, pepř a sůl. Vše povaříme tak, aby vznikla hustší omáčka. Podle chuti okyselíme octem, vmícháme uařené a scezené fazole a necháme přejít varem.
Jednotlivé porce sypeme najemno nasekanou petrželkou a podáváme s bílým chlebem.