Langoše od Majky |
Napsal uživatel Zuzka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:27 |
Suroviny400 g hladké mouky400 g polohrubé mouky 1 droždí 2 vejce 500 ml kysané smetany 200 ml mléka 1 lžičku soli PostupZ mléka a droždí připravíme kvásek.Potom smícháme všechny suroviny a v mikroténovém sáčku,který nejprve vytřeme olejem,necháme kynout 24 hodin.Z těsta vytvoříme placky(ším slabší,tím křupavější) a smažíme po obo stranách.Lamgoše můžeme polít kečupem a posypat strouhaným sýrem nebo osolit a namazat česnekovým olejem.Výborné jsou sladké,posypané skořicovým cukrem.Těsto nemusíme spotřebovat hned,v lednici vydrží až týden. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |