Koláč s kysaným zelím a uzeninou |
Napsal uživatel Pája |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:24 |
Suroviny400 g hladké mouky15 ml sladké smetany 200 g másla 1 žloutek 1 lžíce mléka řeřicha 300 g klobásy 2 lžíce mleté červené papriky sůl Náplň: 2 cibule olej 500 g kyselého zelí 200 g tvrdého sýra 2 vejce špetka kayenského koření kmín PostupNa vál prosijeme mouku, smícháme se solí, přidáme smetanu, nastrouhané máslo a vypracujeme vláčné těsto. Zabalíme do alobalu a dáme na hodinu do chladničky. Na pomoučněném válu pak rozválíme 2/3 těsta a dáme ho na plech. Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmažíme na rozehřátém oleji. Přidáme vyždímané zelí a dusíme asi 10 minut. Sýr nastrouháme, smícháme s vejci rozšlehanými s kayenským kořením a kmínem, přidáme s vychladlému zelí a promícháme. Touto náplní potřeme plát těsta, obložíme ho nakrájenou klobásou a posypeme mletou paprikou. Rozválíme zbytek těsta, ozdobným válečkem vytvoříme mřížku a položíme ji na náplň. Kraje zmáčkneme. Povrch potřeme žloutkem rozšlehaným s mlékem a solí. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200.C asi 30 minut. Nakonec koláč posypeme nasekanou řeřichou. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |