Rizoto s rajčaty a olivami |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Superkuchtík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:21 |
Suroviny200 g rýže2 cibule 2 stroužky česneku olivový olej 2 lžíce rajského protlaku 300 g rajčat sůl čerstvá nebo sušená bazalka 50 g černých oliv 150 g tvrdého sýra PostupRýži několikrát propláchneme horkou vodou a necháme okapat. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, osmažíme na rozehřátém oleji, přidáme protlak, na osminky nakrájená rajčata a rýži. Osmažíme, osolíme, zalijeme 4 dl vody, přikryjeme a při mírné teplotě dusíme 15 minut. Hotové rizoto posypeme nasekanou bazalkou, nakrájenými olivami a nastrouhaným sýrem. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |